Røde Kors Logo

Om os

Røde Kors Gentofte gør en forskel for særligt udsatte i  vores lokalområde og støtter nødhjælpsarbejde i verden.

Vi er 150 engagerede frivillige i afdelingen fordelt på 10 forskellige aktivitetsområder. Vi har et godt fællesskab, hvor mange frivillige har været med i mange år. Både nye og gamle synes det er sjovt og inspirerende at deltage i meningsfuldt frivilligt arbejde og vide, at det vi bidrager med, gør en forskel.

Mange af vores aktiviteter handler om at modvirke ensomhed med samtalen som det vigtigste redskab. I forbindelse med corona-situationen oplever flere end ellers ensomhed og isolation. De unge og de ældste i samfundet er dem, der har været hårdest ramt.

Men ensomhed er noget, vi alle kan være med til at gøre noget ved. Nærvær, tid til at snakke sammen og en lille håndsrækning er enkle og praktiske midler mod ensomhed.

Røde Kors Gentofte er altid til stede.

 

0
FRIVILLIGE
0
AKTIVITETER
100tkr.
GENBRUGS-SALG

Ledelsen af afdelingen

Røde Kors Gentofte er en selvstændig afdeling, som referer ind til Landsforeningen Røde Kors i Danmark. Vi har fælles vedtægter og udarbejder et årligt regnskab til Landskontoret. En del af overskuddet fra salget fra vores genbrugsbutikker afleverer vi til Røde Kors katastrofe fond.

Ledelsen af afdelingen består af en bestyrelse og en ledelsesgruppe. Bestyrelsen vælges på den årlige generalforsamling, og ledelsesgruppen består af aktivitetslederne for de enkelte aktiviteter.

Der afholdes i alt otte møder årligt – fire bestyrelsesmøder og fire møder i ledelsesgruppen. Bestyrelsen deltager i alle møderne.

I forbindelse med udviklingsprojekter nedsætter vi en arbejdsgruppe på tværs af begge grupper, som afholder separate møder og rapporterer til bestyrelsen.

Florence Laraignou

Formand
20 88 38 86

Lillan Thune Andersen

Næstformand

Lars Torben Fugmann

Kasserer

Gitte Rosenfeldt Larsen

Sekretær

Pernille Svanholm

Bestyrelsesmedlem

Rita Homann Olesen

Bestyrelsesmedlem

Marianne Nielsen

Suppleant

Vores historie

Dansk Røde Kors blev grundlagt i 1877, og Gentofte var i en årrække en del af Københavnsafdelingen, men blev selvstændig i 1922.

Hovedaktiviteten var i mange år samaritter-arbejde, og der var en afdeling for både herrer og damer.

Fra 1946 til 1987 drev afdelingen Dansk Røde Kors et børnehjem på Skovvej i Gentofte, hvor børn af enlige mødre og forældre med børn, som ikke selv havde et sted at bo, blev placeret.

Afdelingen kunne i 1983 indvie Rævebakken i Dronningmølle, et rekreationshjem, hvor ældre enlige og lettere handicappede kunne få et ophold og deltage i mange aktiviteter.

Rekreationshjemmet blev nedlagt i 2017 og ejendommen blev solgt.

I efteråret 2022 fylder vi 100 år, og selv om organisationen, aktiviteterne og de frivillige i dag ser anderledes ud, end da vi startede, har vi stadig de samme værdier og den samme vigtige opgave med at hjælpe og støtte folk i verden og i Danmark, som trænger allermest til det.

Læs mere her
Copyright © 2022 Røde Kors Gentofte - Design Mikael Hansen
magnifiercrosschevron-down