Røde Kors Logo

Landsindsamling

BLIV INDSAMLER DEN 1. OKTOBER - VI HAR BRUG FOR DIG

Meld dig til på rødekors.dk/indsamler

Søndag den 1. oktober samler Røde Kors ind til hjælpearbejde for MENNESKER, DER STÅR ALENE, fordi de er ramt af krig, katastrofe, sult eller udsathed.

En del af pengene går til:

Marokko: Mange børn og voksne er lige nu desperat fanget i murbrokkerne og har brug for akut hjælp for at overleve. Vi er til stede med livsvigtig førstehjælp, men behovet er enormt.Ukraine: Børn og voksne, der er hårdt ramt af krigen og mangler helt basal nødhjælp og beskyttelse.Yemen og Afghanistan: Familier, der kæmper for at overleve pga. sult, nød og utryghed.Danmark: Udsatte børnefamilier, der er hårdt presset på økonomi og overskud og står udenfor fællesskabet.

Nøgletal

I 2022 indsamlede Røde Kors 13 mio. kr. over hele landet.

Generelt går flere end 15.000 danskere på gaden og banker på tæt ved 1 mio. døre. Hver indsamler kommer typisk hjem med 1000 -1200 kr. i indsamlingsbøssen, og de penge kan gøre en vigtig forskel!

1000 kroner kan fx blive til:
- Livreddende mad til 12 underernærede børn i en måned
- Varme nødhjælpstæpper til 20 børn og voksne på flugt - Fødevarepakker til 10 mennesker i en hel måned - Et års støtte til et barn i en udsat familie i Danmark - En feriedag på en ferielejr for 3 udsatte børn i Danmark

Indsamlingen i Røde Kors Gentofte

I Røde Kors Gentofte er vi en gruppe af frivillige, der planlægger indsamlingen, og vi får stor støtte til gennemførelsen fra de flere hundrede frivillige indsamlere, der gør en stor indsats ved at ringe på dørene, så gentofteborgerne får mulighed for at give et bidrag til hjælpearbejdet. Vi vil gerne være endnu flere indsamlere, så vi kan styrke Røde Kors’ vigtige hjælpearbejde.

I de sidste 5 år er der hvert år blevet indsamlet 200-300.000 kr.   Gentoftes indsamlingsresultat ligger som nr. 3 i landet (efter København og Aarhus).

En del af de indsamlede midler og indtægterne fra genbrugsbutikkerne går til lokale indsatser i Gentofte Kommune, bl.a. til:
- At give udsatte børn mulighed for at komme på sommerferie i en af Røde Kors' ferielejre - Julehjælp til udsatte børnefamilier
- Vores faste lokale aktiviteter: Besøgstjeneste, Vågetjeneste, Patientstøtter, Qnet for voldsramte kvinder og Integration af flygtninge.

Er du interesseret i at blive indsamler i Gentofte, eller vil du høre mere om landsindsamlingen, kan du kontakte aktivitetsleder Rita Homann Olesen, ritahomannolesen@gmail.com

Aktivitetsleder

Rita Homann Olesen
Copyright © 2023 Røde Kors Gentofte - Design Mikael Hansen
magnifiercrosschevron-down