Røde Kors Logo

Landsindsamling

BLIV INDSAMLER DEN 6. OKTOBER - VI HAR BRUG FOR DIG
Meld dig til på rødekors.dk/indsamler

Søndag den 6. oktober samler Røde Kors ind for at hjælpe børn og voksne, der er ramt af krig og katastrofer i verdens brændpunkter. Mennesker, der har mistet alt og har akut brug for mad, vand, lægehjælp, medicin, psykisk førstehjælp og tag over hovedet, fx i Gaza og Ukraine.

Og vi samler ind for at støtte børn og voksne herhjemme, der er i en udsat position økonomisk og socialt. En enlig forælder, der mangler netværk og støtte. Et barn, der er ensomt og udenfor. En ældre borger, der savner nærværet fra en frivillig ven.​

NØGLETAL:

I 2023 indsamlede Røde Kors 14 mio. kr. over hele landet.

Generelt går flere end 15.000 danskere på gaden og banker på tæt ved 1 mio. døre. Hver indsamler kommer typisk hjem med 1000 -1200 kr. i indsamlingsbøssen, og de penge kan gøre en vigtig forskel!

1000 kroner kan fx blive til:

• Livreddende mad til 4 underernærede børn i en måned
• Varme tæpper til 16 mennesker på flugt
• Fødevarepakker til 15 mennesker i en hel måned
• En dag på ferielejr for 2 udsatte børn i Danmark

 

INDSAMLINGEN I GENTOFTE

I Røde Kors Gentofte er vi en gruppe af frivillige, der planlægger indsamlingen, og vi får stor støtte til gennemførelsen fra de flere hundrede frivillige indsamlere, der gør en stor indsats ved at ringe på dørene, så gentofteborgerne får mulighed for at give et bidrag til hjælpearbejdet. Vi vil gerne være endnu flere indsamlere, så vi kan styrke Røde Kors’ vigtige hjælpearbejde.

I de sidste 5 år er der hvert år blevet indsamlet 200-300.000 kr. Gentoftes indsamlingsresultat ligger som nr. 3 i landet (efter København og Aarhus).

En del af de indsamlede midler og indtægterne fra genbrugsbutikkerne går til lokale indsatser i Gentofte Kommune, bl.a. til:
- At give udsatte børn mulighed for at komme på sommerferie i en af Røde Kors' ferielejre - Julehjælp til udsatte børnefamilier
- Vores faste lokale aktiviteter: Besøgstjeneste, Vågetjeneste, Patientstøtter, Qnet for voldsramte kvinder og Integration af flygtninge.

Er du interesseret i at blive indsamler i Gentofte, eller vil du høre mere om landsindsamlingen, kan du kontakte aktivitetsleder Rita Homann Olesen, ritahomannolesen@gmail.com

 

Aktivitetsleder

Rita Homann Olesen
Copyright © 2023 – 2024 Røde Kors Gentofte - Design Mikael Hansen
magnifiercrosschevron-down