Røde Kors Logo

Integration

For mange flygtninge og indvandrere kan det ofte være en uoverskuelig opgave at opbygge nye netværk i det danske samfund. Især de uledsagede børn, der kommer hertil som flygtninge, har derfor brug for støtte og samvær med en dansk kontaktperson for at lære den danske kultur og lokalsamfundet at kende.

Gentofte Kommune efterspørger i nogle tilfælde personer, der kan påtage sig at være midlertidige forældremyndighedsindehavere (MFI) for børn og unge, der er rejst ind i Danmark uden ledsagelse. Her kan Røde Kors Gentofte indstille frivillige, som tilbyder at være MFI for barnet/den unge. De frivillige følger typisk de unge, indtil de bliver 18 år, eller til de evt. får bevilget en familiesammenføring. Men oftest bliver samarbejdet til stor glæde for både den unge og den frivillige, så venskabet også fortsætter i den unges voksenliv.

Er du interesseret i at blive frivillig, eller vil du høre mere om arbejdet med integration, kan du kontakte aktivitetsleder Pia Kjølhede, pia.kjoelhede@rodekors.dk

Aktivitetsleder

Pia Kjølhede
Copyright © 2021 – 2024 Røde Kors Gentofte - Design Mikael Hansen
magnifiercrosschevron-down