Røde Kors Logo

Hjælp krigens ofre

HJÆLP TIL OFRENE FRA KRIGEN I UKRAINE     (read in English)

Situationen i Ukraine er desperat, og der er stor brug for medicin, lægehjælp og mad inde i landet og for hjælp til de hundredetusindvis af ukrainere, der er på flugt.

Vi siger stor tak for støtten fra den danske befolkning, som har doneret mere end 650 millioner kr. til Røde Kors og som har meldt sig i stort tal som frivillige til at hjælpe de mange flygtninge, der er kommet her til landet.

Hvordan hjælper Røde Kors i Ukraine

Der er akut brug for hjælp til Ukraine, hvor Røde Kors arbejder dag og nat. Vi yder først og fremmest livsvigtig førstehjælp og står klar med basal nødhjælp til internt fordrevne flygtninge.

Vi hjælper også med:

- rent vand, mad, varmt tøj og hygiejnepakker

- beskyttelse og ly

- fysisk og psykisk førstehjælp til sårede og flygtninge

- kontantbeløb til familier på flugt

- vandforsyning, støtte og udstyr til hospitaler og klinikker

- reparation af vital infrastruktur, fx vandledninger

Hvordan hjælper Røde Kors i Gentofte

På grund af krigen Ukraine er der kommet flygtninge til Gentofte Kommune og vi  samarbejder med kommunen og med andre frivillige organisationer  om at organisere hjælp og aktiviteter.

- Vi hjælper med at finde værger til uledsagede børn

- Vi hjælper med at opspore fx forsvundne familiemedlemmer gennem Røde Kors’ eftersøgningstjeneste.

I øvrigt går overskuddet fra salget fra vores genbrugsbutikker til nødhjælp til Ukraine og andre områder, der har brug for katastrofehjælp.

Hvordan kan du hjælpe

Det hurtigste du kan gøre, er at donere penge. Røde Kors sørger så for, at der bliver givet lige præcis den hjælp, der er brug for - fx medicin, lægehjælp eller mad. Men der er også stor brug for din hjælp til mange opgaver. Derfor opfordrer vi til:

- Doner penge via MobilePay 683617 eller send sms UKRAINE til 1290 og støt med 75,- kr.

- Aflever dit genbrugstøj i vores tøjcontainere eller i en af vores to genbrugsbutikker. Når vi sælger tøjet, går pengene til Ukraine og andre katastrofeområder.

- Vis medmenneskelighed - engager dig, hvis din nabo er en flygtning

- I denne situation har vi brug for frivillige til forskellige hjælpeopgaver. Meld dig derfor til vores netværk Røde Kors Parat på tlf. 35299660 eller parat@rodekors.dk

Hvis du er interesseret i at hjælpe til som frivillig i Gentofte eller vil høre mere om vores arbejde, kan du kontakte aktivitetsleder Pia Kjølhede på pia.kjoelhede@rodekors.dk

 

 

Aktivitetsleder

Pia Kjølhede
Copyright © 2022 – 2023 Røde Kors Gentofte - Design Mikael Hansen
magnifiercrosschevron-down